
Hovedruten går langs Reersøvejen som følges hele vejen til Reersø. Det er en trafikeret rute.
Strandruten går fra Sukkerkanalen og er en alternativ rute, som kan anbefales om sommeren. Hvor Flasken har sit udløb, skal der passeres via en sandrevle lidt ude i havet. Vandstanden kan varierer, men som regel ikke dyb. Kan nå en voksen mand (ca. 180 cm) til skridtet. Vadning sker på eget ansvar.
Strandruten Efter at have passeret udløbet findes en markvej lidt oppe på strandengen. Den følges et stykke vestpå og derefter følges en trampesti sydover til den trafikerede Reersøvej nås. Bliv på stien, idet en del af området er privat ejet. Herefter videre til Reersø.
Reersø Vejle og Flasken
Reersø Vejle og Flasken udgør et areal på ialt 285 ha. Det blev fredet i 1979. Fredningen omfatter også det statsejede areal Fællesfolden, som ligger nord for Flasken. De fredede arealer er strandenge og overdrev. Der er ikke offentlig adgang til området, men der kan frit færdes ved kysten. Fuglelivet ved Flasken er rigt og varieret året rundt. Fra fugletårnet, som står ved rastepladsen, er der udsigt over hele området.
Fårehuset
Ved fårehuset er der borde og bænke, hvor mad og drikke kan nydes. Her er udsigt til Vejlen med det rige fugleliv og til Hals med bakkerne. Endvidere er der udsigt til Reersø By med kirken, havnen og de smukke gamle stråtækte gårde. Fårehuset blev bygget omkring 1906 til får og køer, så de kunne gå i læ for vinden.
Gravlundstenen
Forfatter og samfundsdebatør Thorkild Gravlund er barnefødt på Reersø og boede der indtil sin død i 1939. I udkanten af Reersø By blev der i 1942 rejst en mindesten for Gravlund. Det var Gravlund, der i 1926 tog initiativ til at indrette et museum for den fattige landalmue. Her har nu Reersø Museum til huse. Thorkild Gravlund og hans kone ligger begravet på Reersø Kirkegård.
Reersø
Reersø var oprindelig 5 øer, der efter istiden først voksede sammen til en ø på ca. 1100 tønder land - og sidenhen sammen med Sjælland. Øen har været beboet siden ældre stenalder. Øen var førhen kongelig ejendom og hørte under Kalundborg Slot og senere Antvorskov. Den sidste ejer var Helsingegaarden. I 1801 købte øens 16 gårde sig fri af herregården efter Stavnsbåndets ophævelse i 1788.
Reersøs historie
Idag ligger de fleste af gårdene stadigvæk inde i byen, for på Reersø foretoges ingen udskiftning. Nord for Reersø Kirke ud til vejen står en mindesten, som fortæller om gårdenes selveje. Gå rundt i den gamle bydel med de gamle stråtækte gårde. Det giver et godt indtryk af, hvordan landsbyen så ud omkring 1800. Sagnet fortæller, at Dr. Margrethe den I. fritog bønderne for tiende og gav dem desuden et stykke jord på Ornum. Det hele var som tak for den gæstfrihed, hun nød godt af, da hun var strandet på øen efter et skibsforlis ud for kysten. Disse privilegier er siden blevet bekræftet af de efterfølgende konger.
Reersøkatten
Noget helt specielt for Reersø er deres haleløse katte. De kom til øen for ca. 120 år siden, da en Reersøbonde købte en kat af en engelsk sømand.
Tjek før du går