
Anneberg Hovedgård
Efter svenskerkrigenes afslutning i 1660 overdrog kong Frederik d. III en række besiddelser i pant til sin største långiver, den tyskfødte købmand og rentemester Henrik Müller. På en ejendom kendt i 1370 som Skovgaarth, opførte han i 1665 Anneberg hovedgård og opkaldte stedet efter datteren Anne Catarina.
Odsherred Kulturhistoriske Museum
Odsherreds Kulturhistoriske Museum er et statsanerkendt, selvejende museum. Museets ansvarsområde er etnologi og arkæologi inden for nyere tid, renæssance, middelalder og forhistorie i Odsherred Kommune.
Hempel Glasmuseum
Nordeuropas største glassamling. Prospectporcelæn. Desuden hvert år en skiftende særudstilling samt nyere moderne glaskunst. Samlingernes emne: Antikke, ældre og moderne glas.
Nykøbing Sjællands Psykiatriske Museum
Museet fortæller historien om det tidligere statshospital for sindslidende, med udstillinger om sindslidende og behandlingen af disse personer dem gennem tiderne, helt tilbage fra middelalderen og op til i dag.
Patientkirkegården
I Grønnehave Skovens sydkant mos hospitalet ligger en meget smuk skovkirkegård. Kirkegården er anlagt på en bronzealderhøj og lige bag kapellet ligger der en flækket helleristningssten med skpltegn i.
Nykøbing Sjælland Kirke
Kirken er bygget i røde munkesten i ca. 1225 i senromansk stil. Det flade loft blev i slutningen af 1300-tallet erstattet af hvælvinger. Ombygget i 1400 med to sideskibe. Et korbuekrucifiks fra omkring 1375 har siden 1957 været alterprydelse.
Hov Vig naturreservat
Området har reservatstatus som EF- Fuglebeskyttelsesområde. Hele området henligger i dag som fuglereservat og overvåges dagligt af Naturstyrelsen Vestsjælland.
Nakke By
Nakke By er en meget stor landsby med 21 gårde. Ved udskiftningen i 1798 blev 13 gårde blev flyttet ud af byen, fire af kronens gårde nedlagt, og på denne jord blev der etableret 16 husmandslodder.
Rørvig
Historien og landskabet, fjorden og kirken har gennem tiden forbundet Rørvig og Nakke. Hver især har autenticiteten i behold. Nyd bygningerne, deres historier og ikke mindst landsbyernes sjæl.
Højsandet
Højsandet i Rørvig er en indlandsklit, 15m høj og 1,5km lang, kunstigt anlagt i perioden 1500 - 1700 for at begrænse sandfygningen i Rørvig. I dag er Højsandet et frodigt område med meget forskellig vegetation og det perfekte mål for en hyggelig vandretur.
Tjek før du går
Fjordstien mellem Annebjerg og Rørvig er cirka 12 kilometer lang og følger Isefjordens kystlinje ganske tæt. Ruten går fra Annebergparken, via havnemiljøet i Nykøbing, gennem naturreservatet Hov Vig tværs over Nakke-halvøen til Rørvig Havn.
Stien er afmærket med blå skilte. Den har rutenummer 40
Der er indtil nu udgivet seks foldere om Fjordstien. De kan fås på turistkontorer, biblioteker eller hos kommunerne. Fjordstien har sin egen hjemmeside www.fjordstien.dk.

Kaffe med udsigt 28. juli 2022
Over 1800 vandreruter på Friluftsguiden
Kaffe med udsigt-arrangement i Dragebjergfredningen d. 28. maj 2015 kl. 19
VIS ALLE
