
Bålhygge ved shelterområde
Gatewayen ligger på Vesterlyng Camping, smukt beliggende ved strand og store naturoplevelser. Herfra er der gode muligheder for at dyrke mange forskellige friluftsaktiviteter; vandring, cykling, kajaksejlads og ridning. Badestranden tæt på er meget børnevenlig. Du er velkommen til at benytte campingpladsens faciliteter.
Gatewayen ligger på Vesterlyng Camping, smukt beliggende ved strand og store naturoplevelser. I receptionen tager Lone og Torben imod, med gode ideer og vejledning til, hvordan du kommer ud og oplever den storslåede natur.
Fra Outdoor Gateway Vesterlyng er der gode muligheder for at vandre og cykle, sejle kajak, dykke, kitesurfe og windsurfe, men husk at medbringe eget udstyr. Badestranden er meget børnevenlig med sandstrand og lavt vand. Find turforslag på kortet.
Vesterlyng Camping lejer både campingvogne og hytter ud. Du kan benytte campingpladsens faciliteter, der blandt andet omfatter en god cafe med sund mad. Desuden har du adgang til diverse brochurer, salg af cykel- og vandrekort og personlig betjening i receptionens åbningstider.
Outdoor Gateway Vesterlyng giver dig mulighed for at deltage i en række aktiviteter som arrangeres af campingpladsen, følg med på hjemmeside og facebook og hold øje med vores kalender.
Ruter og rundture
Vandrer du på Nordsøruten passerer du forbi Outdoor Gateway Vesterlyng. Gatewayen er startpunkt for to etaper af Sjællandsleden, Sanddobberne - Eskebjerg Vesterlyng og Eskebjerg Vesterlyng – Jyderup (kaldes også Bjergstien).
Alleshavebuen byder på en smuk vandretur fra Vesterlyng til Saltbæk Vig. Fra stien har du udsigt til det inddæmmede Saltbæk Vig. I dag er det habitatområde af stor vigtighed for især fugle og planter og derfor totalfredet og uden adgang for offentligheden.
To delvis afmærkede ruter går ud over Vesterlyng, en grøn rute som passerer en række gravhøje og en brun rute som går ud til den levende vandreklit.
Fra gatewayen kan du cykle eller gå til Havnsø, tage færgen til den bilfri Nekselø, en lille naturskøn ø i Sejerøbugten. På Nekselø er der en helt unik natur med sjældne planter og dyr. To trampestier bringer dig rundt om øen.
Eller sejl rundtur i havkajak fra Havnsø og rundt om Nekselø. Du kan også sejle langs stranden i hele Sejerøbugten.
Landskabet
Sejerøbugten lå som en smeltevandsslette foran en gletscherrand under afslutningen af sidste istid. Da isen smeltede tilbage blev området oversvømmet, også den del som i dag igen er dukket frem af havet; Vesterlyng, som resultat af landhævningen. Hele området vidner om de processer og landskaber der dannes i tilknytning til en gletscherfront med randmoræner, bundmoræne og dødis.
På den gamle havbund udvikledes Sjællands største kysthede, som rummer et varieret dyre- og planteliv, med mange bemærkelsesværdige arter. Græssende dyr hjælper med til at holde heden fri for tilgroning. På Vesterlyng er der levende vandreklitter som vidner om en natur i stadig forandring. Landskabet og naturen er så unik, at området blev fredet i 1945.
Opdateret den 05-10-17